03 октомври 2007

Протестите срещу унищожаването на Рила продължават, МОСВ се правят че не виждат и не чуват

Вчера се състоя протест срещу незаконното строителство в Национален парк Рила. Отново се повтаря пиринския модел. Строителни машини безнаказано навлизат в националния парк, унищожават защитени територии, а на властите не им дреме.
Апетитите на мутрите са ясни - застрояване на Рилските езера, отново за сметка на обикновения данъкоплатец. Въпреки че беше доказано незаконното строителство, МОСВ "се отчете" с глоба наложена на кметството в Сапарева баня - една нищожна сума, по-малка от разхода за гориво на строителна машина. Глобичката се възприе и (от мутрите и от МОСВ) като платена такса за безнаказано унищожаване на националния парк и за присвояване на части от него. Освен това, тази глоба няма да бъде платена от мутрите, а с местните такси.
Предвиждат се серии от нови протести (легални и флаш моб) докато някой от министерството не се трогне и не си свърши работата, за която му плащаме с данъците си.
Тъй като не винаги намирам време да пиша в блога, следете в сайта saverila.ludost.net за новите протести срещу унищожаването на Рила.

Няма коментари:

Публикуване на коментар