30 ноември 2007

ЗА РИЛА В ПЛОВДИВ - 01.12.07, пл. "Джумаята", 13ч.

Здравейте приятели,

На вчерашното заседание на МС, проекто-защитена зона "Рила -буфер" отново бе изключена от списъка с НАТУРА 2000 зони, които България ще представи за одобрение пред Европейската Комисия. Освен "Рила-буфер" нашите министри изключиха от НАТУРА 2000 и големи части от зоните "Емине-Иракли" и "Калиакра". Това обаче далеч не е всичко, което те предвиждат за изключване, тъй като според одобреното предложение на Асен Гагаузов от НАТУРА 2000 ще отпаднат всички територии с одобрен устройствен план, както и концесионните зони. Всичко това ще свие мрежата от защитени зони до 20% от територията на страната, което пък ще доведе до сериозни санкции, които ЕК неминуемо ще ни наложи.

И така вчера МС взе едно решение в абсолютен обществен ущърб, в нарушение на ангажиментите спрямо ЕС и в защита на частни инвеститорски интереси.

Ето защо утре от 13ч. на пл. "Джумая" заинтересованата пловдивска общественост ще изрази своето несъгласие с това скандално решение на българските министри. Седмата информационна и протестна акция в защита на Рила и българската природа ще се проведе под мотото "Искайте, за да ви се даде"

Нека най-после всички заедно да дадем гласност на исканията си, като граждани на Република България. Не можем просто да очакваме от управляващите справедливи и добри решения - трябва всички заедно да настояваме за тях. Защото нашата страна и нашият живот са наша работа и те могат да се променят само с наша помощ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар