22 февруари 2008

Дръж се Рила! Правителството остава същото!


И днес комунистическото правителство устиска на вота на недоверие. Жална ни майка!
Това горе е картата на Национален парк Рила. В щрих са означени плановете за нарастване на курортите. В червено е територията на националния парк. В жълто е буферната му зона (зона "Рила Буфер" от Натура 2000 - BG0001188). Както личи на картата, "Супер Паничище" попада почти изцяло в националния парк, а останалата малка част е в Натура-зоната. Останалите "курорти" (по-правилно е да се използва "гета") плътно опасват планината в буферната и зона. "Искровете" попада изцяло в Натура-зоната. Почти 1/3 от "Супер Боровец" (колония на Оман) е в Натура-зона. С други думи, незаконно е планирана бетонна стена по северните склонове на Рила - превръщане на най-атрактивната част на планината в обикновен град с апартаменти за продан.
Както вече всички знаем, корумпираните министри, за които днес се гласуваше вот на недоверие, имат сериозни бизнес-интереси точно в "отложената" зона "Рила-буфер". Това е причината точно Рила да не е в момента под защита.
Мисля, че днес вотът на недоверие беше грешно формулиран. В момента наблюдаваме нещо много по-страшно от корупция. Наблюдаваме пладнешка кражба на национални ресурси в огромни мащаби. Министри явно и нагло строят частни курортни комплекси в защитените територии - напук на законите, които те самите са гласували, напук на общественото недоволство.
Защо вотът днес не успя? Защото корумпираните в Народното събрание са повече от некорумпираните. А дали изобщо има некорумпирани депутати? Съмнявам се. През тези всички години на псевдодемокрация се е стабилизирала една точно определена прослойка, наричана в условия извън парламента с думата сган. Това е група от индивиди, които не са способни да вършат нищо полезно, но дават мило и драго за да са "там горе". Когато попаднат в парламента тези същите индивиди имагинират в депутати, и от висотата на държавната недосегаемост крадат от същата тази държава, сиреч от нас. Днес вотът в парламента не успя, но мисля че вече избирателите, които имат доверие на това правителство и на този парламент, са топяща се част от роднините на депутатите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар