12 октомври 2010

Един бушон не е достатъчен – да махнем разваленото табло!

източник: "Зелените във Фейсбук"

И докато честният Министър на околната среда и водите уволнява директора на НП Пирин, хванат в конфликт на интереси, то хеликоптера на офшорката Юлен, необезпокоявано продължава да излива основите на новите лифтове в Националния парк (в противоречие с духа на няколко закона, европейски директиви, международни конвенции и решения на Комитета по световното наследство на ЮНЕС...КО)...
Преди близо две седмици с писма и протест поискахме да бъдат отменени противозаконните разрешителни за строеж в Националния парк Пирин и крайбрежната местност и защитена зона Карадере. Посочихме и отговорните лица за взетите решения, а именно Министърът на околната среда и водите Нона Караджова, Заместник министърът на околната среда и водите Евдокия Манева, Директорът на Националната служба за защита на природата - Михаил Михайлов и Директорът на Национален парк Пирин - Георги Грънчаров, Директорът на РИОСВ Бургас - Бойчо Георгиев.
Последва „бушониране” (оставка-уволнение) на Директора на Национален парк Пирин. По същество това единствено правилно действие би трябвало да бъде последвано от оставките на останалите посочени по-горе висшестоящи, ако у тях има поне някакво чувство за чест и отговорност. Междувременно настояваме незабавно да бъдат отменени решенията за поредното унищожаване на Световното природно наследство и за малкото останали запазени кътчета от нашето Черноморско крайбрежие.
Един изгорял бушон не би могъл да излъже гражданите! Спрете унищожаването на Пирин и Карадере!
Елате отново на протест на площад Независимост в сряда 13.10.2010г., от 09:00 до 10:00 часа.
Носете плакати, свирки и... бушони с електрически табла (от картон!).
Един бушон не е достатъчен – да махнем разваленото табло!

Няма коментари:

Публикуване на коментар