15 януари 2013

Долу ръцете от морето! Нов протест: 17.01!


Тъй като строежите на Иракли бяха спрени само временно, ние продължаваме да протестираме. И няма да спрем до победата!

Четвъртък,17.01.2013,ще повторим протеста от 14ти! 17:30 сбор на Попа, шествието тръгва по ул. Граф Игнатиев, Раковска, Цар Освободител до Народното Събрание в 18:30!


След 6 години протести, дела и стотици акции, ето го и бетонът в Натура 2000 на поредните "еднофамилни къщички" на Иракли! Този път инвеститорът се казва "Емона 2000". Този път планът включва 30 къщи и резиденции.

За всички, които подкрепят "Да спасим Иракли" дойде време да извикаме отчетливо - Писна ни да се занимаваме с това да спасяваме Иракли! Искаме решение веднъж завинаги!

Ако и ти искаш да решим този казус сега, да приключим с реалното му решаване, вместо да скачаме от "инвеститор" на инвеститор и да броим маргаритки "спасено, не е спасено", ела с нас в четвъртък (17-ти) да викнем с пълно гърло за единственото реално спасение за значимите казуси по българското Черноморие:

ИСКАМЕ НЕЗАБАВНО създаването на Национален парк "Българско черноморие", в който да бъдат защитени Иракли, Карадере, Камчийски пясъци-Шкорпиловци, Дуранкулашко езеро-Св.Ана, Крапец, Шабленски езера, Корал, Аркутино, Дюни, Маслен нос (брегът и плажовете между „Перла” и резерват „Ропотамо”). Настояваме за промени в законите, които да ни дадат достъп до информация и правосъдие във връзка със строителни разрешения, подробни и общи устройствени планове, за да можем да спираме подобни строежи преди да дойдат багерите и да унищожат всичко! Настояваме строежът на Иракли да бъде спрян окончателно!

Писна ни от лъжи и полуобещания - от олигарси с различни политически окраски, писна ни тази игра на гонене и хващане!

Колко НАГЪЛ трябва да си след като над 3000 човека от цялата страна са ти казали "Долу ръцете от Иракли", да продължиш да строиш! Очевидно нашите министри нямат нищо против да дадат Иракли на инвеститор, способен да пренебрегне законите. И за тях няма значение, че той ВЕЧЕ е нарушил закона и трябва да си получи наказанието за това! Не се учудваме, за тях няма проблем, че в Пирин е надстроено над разрешеното и нямат нищо против да се строи още там, няма значение, че на Витоша има взривени морени от неизвестен (уж) извършител. Няма значение, че на Рила лифтът е незаконен! Няма значение!

Но за нас ИМА! Ние искаме справедливост! Защото нашата кауза не е Иракли, а законността, която е тъпкана от Странджа до Калиакра. От Сребърна до Банско.

Каузата ни е моралът.

Нахлузи си, ако искаш върху зимните дрехи бански, вземи си хавлията, хвани шнорхела, или сламената шапка, за да сме заедно отново!

Няма коментари:

Публикуване на коментар