05 февруари 2007

WWF представя българската природа в Европейския парламент

WWF представя българската природа в Европейския парламент
05.02.2007
http://www.bluelink.net/index.shtml?x=11793
Източник: WWF Дунавско-Карпатска Програма България
Международната природозащитна организация WWF ще представи на 6 февруари 2007 г. (вторник) в Европейския парламент богатството на природата на България и Румъния – двете новоприсъединили се държави в Европейския съюз.
Домакин на събитието ще бъде френският евро-парламентарист г-жа Катрин Ги-Кен, а като почетни гости са поканени колегите й от България и Румъния, съответно, г-н Атанас Папаризов и г-н Атила Келемен. Ще се включат и представители на WWF, които работят в двете страни, евродепутати, служители на Европейската комисия, журналисти.
На събитието ще бъде показана най-ценната природа на България и Румъния, която включва и най-големите естествени гори и повече от половината популация от мечки и вълци в ЕС. Сред темите в дебата ще са въпросите дали двете страни ще съумеят да се развият икономически, без да зачеркнат природните си дадености, и как европейското законодателство и политика ще подпомогнат процеса в една или друга посока.
В деня на събитието в Европейската комисия ще бъдат внесени близо 50-те хиляди подписа под петициите „За да остане природа в България” и за опазване на българското Черноморие, които доказват високото гражданско съзнание в България за опазване на природата на страната. Ще бъде внесена и петиция на WWF за опазване на румънските национални паркове, събрала над 11 хил. подписа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар