10 януари 2008

Община Царево - царството на Бай Ганьо

От снимката по-долу виждате сградата в която се помещава Община Царево, значи мястото, където би трябвало да работи кметът Петко Арнаудов. Обърнете внимание ан голямата табела на която е изписано "Бай Ганьо". Прилича му, нали?

Снимката е от блога "the Hobbit". Има и още снимки, в които ще се убедите, че това тук не е монтаж. Царево наистина се управлява от Бай Ганьо

А за подвизите на Бай Ганьо можем да прочетем и в последната статия в "Дневник":

Община Царево ще узаконява "Златна перла" - Добре дошли в жк "Странджа"!
Източник: "Дневник" 09 януари, 20:14 E-mail
Емблематичната вече в строително отношение община Царево прави поредния опит да урбанизира плътно цялата крайбрежна ивица на природен парк "Странджа" и покрай това да узакони скандалния строеж край Варвара на вилното селище "Златна перла" . Това е онзи строеж, който започна и продължава без разрешение и в разрез с всички правила, за чиято незаконност се произнесе от последна инстанция и съдът.
Изменението на общия устройствен план на курортното някога градче, а днес камара от бетон, на практика разрешава застрояването на всички земеделски земи в крайбрежната ивица. И това, разбира се, се дължи на върлия инвеститорски интерес, заради който в региона скоро няма да остане и декар свoбодна площ.
Новото градоустройство естествено се осъществява под ръководството на спечелилия още един мандат кмет на Царево, който беше подкрепен от съгражданите си вероятно точно заради благосклонността си към строителството. Естествено кметът се кълне пред природозащитниците, че "ще търсим баланс и начини да не ощетим парка", но те отдавна знаят какви са критериите му за баланс. Според тях проектът за устройствен план е в разрез със Закона за защитените територии и Закона за биологичното разнообразие, а също и с целите на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и няма причини да не им вярваме.
Ако общественото обсъждане не успее да спре предстоящото безобразие (което е малко вероятно), кметът спокойно ще може да забие табела: "Добре дошли в жк "Странджа!".

1 коментар: