01 юли 2008

Акцията за природата - петък от 18 часа пред НДК

Ако ти е писнало от неспазването на закона,
пренебрегването на обществените интереси,

ако искаш да запазим природните си ресурси
планини - гори - води

ако искаш да си зелен, и да не си консуматор,

ела на акция за природата - петък, 4 юли, 18 часа пред НДК!

Пред НДК ще откриеш информация за енергийна ефективност, за кампаниите за Рила, Иракли и природата, заменките на гори и можеш да избереш начин как сам да участваш.

Ела, информирай се и се включи в кампаниите за запазване на природата на България.
Тук ще срещнете лицата на българската природозащита, ще може да си купите тениска за Рила и да се включите в подписките за Перелик, Рила, Иракли, срещу заменките на гори и други.

На откриването в петък пред НДК ще бъдат демонстрирани слънчеви системи, които ще представят потенциала на България за развитие в сферата на възобновяемите енергийни източници. Преди акцията ще бъде внесена официална петиция до Областна администрация на Област София по отношение непълнотата на зоните от NATURA 2000 по директивата за птиците и директивата за местообитанията.

Стани активен гражданин!

С акцията за природата започва двадесетият велопоход Екотопия! Двадесетото издание на международния велопоход „Екотопия” започва от България на 5 юли 2008 г. и ще завърши в Турция 5 седмици по-късно.

Тазгодишният велопоход акцентира върху енергийните и антиядрени проекти на Балканите, като участниците в колоездачния тур ще обърнат внимание на 5 теми, касаещи актуални проблеми на опазването на околната среда в България. „Екотопия” ще се присъедини към кампаниите срещу проекта „АЕЦ Белене”, нефтопровода „Бургас – Александруполис”, проектите за строеж и експлоатация на нови ски-курорти в Родопите и Рила, както и тези за използване на цианиди в минно-добивната дейност. Ще бъде обърнато сериозно внимание и върху заменките на гори от Държавния горски фонд. Всяка от темите ще има своя местна акция по трасето на велопохода в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар