18 юли 2008

Вторник - протест пред МОСВ!

източник: savestrandja.ludost.net
Това е спешен призив!

Подготвя се одобрението на нов Общ устройствен план на Община Царево, според който близо 2500 ха по крайбрежието в рамките на Община Царево ще бъдат застроени! Такова решение ще бъде прокарано тихомълком на 22 юли, вторник от 9.00 ч., когато в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) ще се състои заседание на Висшия експертен екологичен съвет (ВЕЕС)! След като не успяха да унищожат парка, сега искат да го обезсмислят!

От нас зависи да окажем граждански натиск и да го спрем!

За да разберат, че следим действията им и няма да позволим гаври с нашата природа,
ПП „Зелените" обявява протест пред МОСВ от 9:00 ч. във вторник, на 22 юли, (ул. „Уилям Гладстон“ 67, на площад Славейков) като ще уведоми за това общината. Протестът е отворен, както протестите за Странджа досега, и ще се проведе изцяло на граждански принцип.

Исканията са прости:
1. Министърът на околната среда и водите да не съгласува плана. 2. Министърът на околната среда и водите най-накрая да одобри изготвения по проект на Българска фондация „Биоразнообразие” План за управление на Природен Парк Странджа, в който има предвидени малки разширения на съществуващите населени места, само в места с доказано нарушена природа.

Каним Ви да се присъедините и подкрепите тези искания като граждани! До петък, 18 юли, от името на "Зелените" ще се внесе и писмено становище до МОСВ (поради липса все още на регистрация от съпредседател на партията), за да се конституира като заинтересована страна (множество становища ще се внесат и от неправителствени организации) при евентуални бъдещи обжалвания в съда.

Странджа е на всички ни!

Очакваме Ви! Моля, разпространявайте на всичките си контакти по skype, icq, SMS, ел.поща и всякак, както се сетите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар