04 април 2007

Стартира българо-холандски проект за устойчиво развитие на черноморското крайбрежие

03.04.2007
Източник: http://www.mycoast.eu/
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), Министерството на транспорта, Министерството на околната среда и водите и Държавната агенция за туризъм стартират с помощта на холандското Министерство на жилищното строителството, благоустройството и околната среда съвместния проект "Моят бряг” за устойчиво развитие на българското черноморие.
Целта на проекта е да допринесе за развитието на черноморското крайбрежие, съобразявайки се с неговата стойност като природна, икономическа и културна ценност. Крайният резултат от тази инициатива е интегралната и устойчива визия за управление на черноморието.
Инициаторите на проекта разчитат на участието на широк кръг заинтересовани лица – представители на НПО и на частния сектор за изработотването на дългосрочна стратегия и развитието на ефективни програми, които да бъдат приложени в региона, съобразно европейското законодателство и дългогодишния опит на Холандия в сътрудничество между заинтересовани страни при изграждане на крайбрежни съоръжения и инфраструктура, както и в създаване на връзка между опазването на околната среда и икономическото развитие.
информация от БлуЛинк

Няма коментари:

Публикуване на коментар