11 май 2007

Назначена е предварителна проверка за пожара в Иракли 9 май 2007

източник Да спасим Иракли
Районното полицейско управление в Обзор е образувало предварителна проверка за опожарения къмпинг "Тихия залив" и цялата плажна ивица на Иракли. Това съобщи говорителят на РДВР-Бургас Цветелина Рандева.
Проверката е по жалбата на двама студенти от Шуменския университет "Константин Преславски". Двамата разказват за "чудовищни вандалщини, извършени от хора, които са се представили като Сдружение на собствениците на Иракли", в резултат на което е бил опожарен бивака с цялото имущество на студентите. Част от оборудването им е било откраднато, защото не е открито в останките от огъня.
Студентите са разбрали при разговорите в РПУ-Обзор, че при акцията на сдружението е имало органи на реда, както и представители на частна охранителна фирма.
От РДВР казаха само, че пожарникари не са изпращани, тъй като както пише и в жалбата, потърпевшите са открили вече загасени, а не горящи огнища. Оттам също бяха на мнение, че вероятно става въпрос за наказателна акция.
Майор Петър Богданов, който замества излезлия в отпуск началник на РПУ-Обзор, отказа коментар и не направи уточнение участвали ли са представители на полицията в опожаряването на бивака върху държавната плажна ивица. От РДРВ също отказват повече уточнения до 28 май, когато по закон проверката трябва да приключи. След този срок материалите ще бъдат изпратени в РПУ-Несебър.
Бивакът на студентите е бил разположен не върху частна собственост, а на плажната ивица, която е по канституция държавна и за всеобщо ползване. Председателят на собствениците на земи Стоян Трънов, както и представители на Сдружението на собствениците на Иракли вчера не бяха открити за коментар.
...
"В общината не е постъпвала проектна документация и на този етап не са издавани строителни разрешения", каза назначеният специално за тази територия архитект към Община-Несебър Атанас Пинков.

Няма коментари:

Публикуване на коментар