07 март 2008

КАМПАНИЯТА ЗА РИЛА ПРОДЪЛЖАВА

Заповядайте на презентация В ПЛОВДИВ НА 8-ми МАРТ, 14.30ч.,

ул. Кап. Георги Цанев 18, ет.1, зад кино Фламинго

източник: ЗА ДА ОСТАНЕ ПРИРОДА
От 7 до 16 март в 10 български града ще се проведат информационни срещи по повод строителството на нови ски курорти в Рила. Второто национално информационно турне ще обиколи Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Карлово, Габрово, Силистра, Плевен, Шумен, Варна, Ботевград.

Участници в групата „Граждани За Рила” и коалицията от вече 30 неправителствени организации „За да остане природа в България“ ще представят проблема с незаконното строителство на три ски курорта в зоната „Рила-буфер” от европейската екологична мрежа Натура 2000 и Национален парк Рила. Те ще потърсят разширяване на обществената подкрепа за запазването на една от най-ценните български планини.

По време на турнето ще бъде и националната премиера на филма за ски зона Банско „Банко и Добри“ на Екологично сдружение „За Земята“. Филмът разказва легендата за двамата братя Банко и Добри, основатели на двете селища Банско (в полите на Пирин) и Добърско (в полите на Рила). Филмът оставя зрителя да направи равносметка относно избора между развитието на масовия ски туризъм и съпътстващите го процеси в Банско и селския туризъм в село Добърско.

за контакт: Мария Георгиева, тел: 0893 444 328


Няма коментари:

Публикуване на коментар