30 юли 2007

Най-после най-засегнатите хотелиери в България разбраха, че трябва да пазят природата

източник: НетИнфо
Хотелиерите в Слънчев бряг (туристическия мегакомплекс, който днес се самоизяжда) са направили комитет за защита на дюните. Хотелиерите настояват да се обяви мораториум върху всички разпоредителни сделки със земя на територията на защитените зони-дюни в Слънчев бряг и Несебър. Искането е изпратено с писмо до министър-председателя, заедно с още две предложения. Хотелиерите се опасяват, че дюните на Слънчев бряг са застршени от незаконна приватизация, както това се случи с дюните на Камчия.
В писмото до премиера хотелиерите настояват всички искания и преписки, водени с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на околната среда и водите, да се изискат и да им се даде публичност, а в присъствието на чуждестранни експерти и еколози да се направи заснемане на пясъчните образувания и те да се обявят за защитени територии.
Вече са правени опити за обсебване на дюните по познатата незаконна схема - дюните се обявяват за некачествени пасища и после се изкупуват за жълти стотинки.
Да се надяваме, че хотелиерите от Слънчев бряг ще помогнат в опазването на последните дюни в района.

Няма коментари:

Публикуване на коментар