26 юли 2007

С’ТИНКИ ЗА НАТУРАТА

източник: "За да остане природа"
На днешния 19-ти редовен протест за Натура 2000 пред Министерски съвет събралите се граждани и представители на медиите са събрали над 7 кг. монети. Пресметнато като стойност, това са 59,30 бг лева, 1,19 евро цента, 1 USA долар, унгарски форинти, турски лири, и стотинки от 1974, излезли от обръщение.
След удържането на близо 10% от събраните пари за банкови такси и превод на това скромно дарение, сумата от 52.30 лв. е преведена по сметка на централния бюджет на Р. България към Министерство на финансите.
Въпреки че протестът вече е традиция, органите на реда са направили нов опит за спиране на протестиращите пред МС. След намесата на присъстващите журналисти и уверението от протестиращите, че няма да блокират движението и няма да застрашават живота на министрите, гражданите са били допуснати да упражнят конституционното си право да изразят свободно волята си.

От тук нататък започва символична кампания за събиране на жълти с'тинки, понеже Европейската комисия чрез Европейския съд ще наложи глоба на България в размер на милиони евро еднократно и на 10-ки хиляди евро ежедневно за неизпълнението й по задълженията към договора за присъединяване, а именно - неприемането на цялата предложена мрежа от защитени зони по европейската екологична мрежа Натура 2000.
(статията със снимките е тук)

Няма коментари:

Публикуване на коментар