22 април 2018

Пловдив за Пирин 17 - Революция

повече за събитието - във facebook

Защо мотото на протеста ни е РЕВОЛЮЦИЯ? Защото освен че протестите ни не стихват, а всеки следващ четвъртък ще Ви изненадваме с различни демонстрации и методи с които ще изразяваме не съгласието си относно отношението на правителството към природата на България! Присъединете се към нас на 26.04.2018 г. пред общината където от 19:20 ч. ще събираме подписи в защита на Пирин и Черноморието и ще раздаваме от зелените панделки превърнали се в символ на протестите в Пловдив.
Подписките са от 19:20, но от 18:30 пред общината ще има дискусия с гражданите и координаторите на Пловдив за Пирин!!!
Основният мотив на протестът ни е национален парк Пирин, но и срещу корупцията на всички нива.
Искания на протестиращите си остават същите:
1. Оттегляне на решението на Министерски съвет от 28.12.2017, даващо възможност за строителство в 48% от Национален парк Пирин.
2. Оставка на Нено Димов, като министър на околната среда, предложил това решение.
3. Обявяване на реалния собственик на концесионера "Юлен" АД и одит на концесията от международен одитор и с участие на гражданското общество.
4. Оставка на Валери Симеонов като вицепремиер, заради прокарване на правителствена политика срещу гражданското общество и природата и публичните призиви за насилие и дискриминация.
5. Отхвърляне на внесените лобистки поправки в Закона за горите (същите като през 2012 г.), разрешаващи сечта и бетонирането в горите. Отделяне на контролния орган (Изпълнителна агенция по горите) от брадвата (Министерство на земеделието, горите и храните) и забрана износа на обла дървесина от държавните гори.
6. Отхвърляне на промените в Закона за опазване на земеделските земи, които улесняват урбанизацията им. Разследване на заменките по Черноморието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар