18 август 2007

Мутри продължават да застрояват Натура-зоните

На фона на "адекватните" полицейски действия (сравними с полицейщината от "1984" на Дж.Оруел) срещу природозащитниците, мутрите продължават безнаказано да вилнеят и да съсипват малкото останала природа в България.
Миналата година Красимир Гергов унищожи едно от най-ценните места на Северното Черноморие и го зася с райграс, за да играе голф. Сега се появи и Гриша Ганчев който планира да налее бетон между голф-игрищата и по този начин да превърне и остатъците от ценна природа в бетонни "пропъртис фор сейл".
Защо за всички в България имаме задължението да спазваме всички закони, а една малка групичка от мутри (напр. Гергов, Банев, Велчев, Лужков, Ганчев, Минев и подобни) са освободени от това задължение? На тях им е разрешено да паркират къдетo си поискат, да карат по пътищата както си поискат, да опразнят което заведение си поискат, да присвоят който плаж и която планина си поискат, да купят който държавен служител си поискат, и дори да убият когото си поискат. Скрити зад блиндираните стъкла на джиповете си, зад гърбовете на полуидиоти с тъмни очила и зад дебелите стени на кичозните си вили, тези типове се изживяват като божества (казано по народному - като "горната кора на лaйното").
И не само - защо точно тези хора смеят да твърдят, че НИЕ не спазваме законите? Защо точно те имат привилегията да четат законите по по-различен, изгоден за тях, начин? Те са "агите" а ние - "раята" ли?
Може би за нас са валидни тези лозунги:
ВОЙНАТА Е МИР
СВОБОДАТА Е РОБСТВО
НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА

Та пак ми се иска да попитам - тази наша полиция частна собственост ли е, държавата ли е частна собственост, ние ли сме държавна собственост, или частна ... къде е сбъркана системата? Щото иначе не разбирам как така полицията защитава интересите на хора, които нагло нарушават всички писани и неписани закони, и как така полицията преследва хората, които желаят законът да е еднакъв за всички?

1 коментар:

  1. Наистина почти като от романа на Оруел. Тъжната и грозна действителност. Днес (малко късно го пиша този комент...) от 19:30 има отново флаш-моб на паметника Левски.

    ОтговорИзтриване